Primarul orașului Timișoara Dominic Fritz a acuzat, miercuri dimineață, că, între 2018 și 2019, „cel puțin 7 funcționari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice”. „În această dimineață am transmis procurorilor anticorupție o plângere penală împotriva a ceea ce suspectez că a fost o rețea de fraudare a concursurilor pentru posturi în primărie”, a scris primarul orașului Timișoara pe Facebook.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul indirect al DNA care a cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat. „Ne-am uitat cu atenție la documente și am găsit diferențe de caligrafie semnificative între lucrările aceleiași persoane, care participase la două concursuri”, a scris Dominic Fritz.

„Surpriza a fost că aceeași caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane. În cazul altor angajați am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă”, a adăugat acesta.

Integral pe LibertateaComentarii

nea corectu Baaaa parca nu traiesti in Romania si nu stii cum se fac concursurile si ezamenele?Ba haaaaiii ma ca ma faci sa rad.Tu insuti ai intrat pe post nu intr-un mod ortodox,si acuma faci valuri fiindca nu a avut loc vreo ruda sau protejat deal tau.Despre ce vorbim aici?

16 septembrie 2021 8:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.