Prețul gazelor tranzacționate la Bursa de Mărfuri pentru livrările din lunile următoare, până la finalul anului, a crescut enorm în ultimele zile.

Prețul gazelor pentru livrările din luna octombrie, noiembrie și pentru ultimul trimestru al anului a depășit semnificativ nivelul de 300 de lei/MWh, potrivit datelor Bursei de Mărfuri. Astfel, ultimele tranzacții făcute în data de 14 septembrie s-au perfectat la un preț de 307 lei/MWh pentru gazele cu livrare în octombrie, 317 lei pentru gazele cu livrare în luna noiembrie și, la fel, 317 lei/MWh pentru gazele cu livrare în ultimul semestru al anului.

Creșterile de preț sunt semnificative față de tranzacțiile din trecutul apropiat, iar tendința a fost, mereu, de creștere. Vă spunem doar că, în ultimele tranzacții de la BRM făcute în luna august, prețul pentru gazele cu livrare în octombrie a fost de 223 de lei/MWh, iar pentru gazele cu livrare în ultimul trimestru al anului de 227 de lei.

Integral pe economica.netComentarii

ion Asa dispare imediat ajutorul de 25% acordat de stat. Singura solutie ramane plafonarea pretului la gaze si energie electrica.

16 septembrie 2021 8:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.