Congresul Partidului Naţional Liberal îi va aduce câştigătorului, pe lângă cea mai importantă poziţie în partid, legitimitatea funcţiei publice pe care o va ocupa. Conducerea Guvernului este principala miză a celor doi candidaţi.

Deşi Florin Cîţu şi Ludovic Orban se confruntă cu prejudiciii de imagine din cauza atacurilor din partid, dar şi din afara lui, pentru unul dintre cei doi candidaţi se întrezăresc orizonturi mai luminoase după Congresul din 25 septembrie. Pentru ambii, legitimitatea în partid, dar şi funcţiile publice reprezintă aspecte importante, însă principala miză este conducerea Guvernului. Unul dintre avantajele lui Florin Cîţu în lupta internă, pe lângă numărul mai mare de susţinători, este că ocupă în prezent funcţia de premier şi poate jongla cu puterea pe care i-o conferă acest post.

Prim-ministrul este dezavantajat însă de ruperea coaliţiei, de moţiunea de cenzură care îl vizează, precum şi de dezvăluirile despre trecutul său. Ludovic Orban, şi el aspirant la funcţia de premier, are avantajul vechimii în partid şi al situaţiei politice create în urma ruperii coaliţiei. Dezavantajul actualului lider al PNL, cel puţin la prima vedere, este numărul mai mic de susţinători.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.