Trei mari companii de audit au verificat situația financiară a City Insurance în cei patru ani în care asigurătorul a funcționat și a încasat bani cu ajutorul unui fals descoperit de ASF abia în 2021. Două dintre companiile respective au fost chemate la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a arăta cum a fost posibil acest lucru și, spun sursele Economic.net, și-au retras oficial concluziile.

Mișcarea le va ajuta inclusiv în contextul în care pe numele City Insurance și ale conducătorilor și acționarilor săi au fost formulate deja plângeri penale. Consiliul ASF se va întâlni curând, posibil chiar săptămâna aceasta, pentru a vota ridicarea licenței City Insurance și formularea unei cereri de faliment. În acest moment se lucrează la documentație și argumentație, proces care durează având în vedere și deosebita abilitate a City Insurance de a convinge instanțele din România.

Aflată cu ambele picioare în groapă, City Insurance își îndeplinește visul anunțat ani la rândul de acționarii săi: intră în liga mare. În liga mare a societăților financiare ajunse în faliment pline de „diplome cu felicitare”, adică ratinguri bune și rapoarte pozitive primite de la marile nume ale consultanței și auditului mondial. Poate cel mai cunoscut exemplu în acest sens este falimentul Lehman Brothers, piesă care a declanșat prăbușirea unui întreg domino financiar creditat de nume ca Deloitte, Ernst and Young (EY), KPMG sau Price Waterhouse Coopers (PwC), ca să dăm doar numele celor care formează așa numitul ” Big Four” .

Integral pe economica.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.