Majoritatea copiilor și a adulților au o slăbiciune pentru dulciuri. Zahărul este consumat sub foarte multe forme și în cantități prea mari, iar recomandat recent în domeniul nutriției ne sfătuiesc să reducem cantitatea de „vechi adăugat” din alimentația zilnică.

Zahărul adaugă acest vechi introdus în compoziția alimentelor și a băuturilor în procesul de fabricație. Zahărul adăugat nu se referă la diverse tipuri de glucoză, fructoza, lactoză prezente în mod natural în fructe, legume sau lapte.

Pentru a respecta un regim alimentar sănătos, zahărul adăugat nu ar trebui să reprezinte mai mult de 5% din aportul caloric zilnic, și totuși, datele statistice arată că aportul caloric zilnic al copiilor este în proporție de 12-16% format din dulciuri.

Integral pe Evenimentul Zilei



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.