Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,3% în luna august a acestui an, de la 5% în luna iulie, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cele mai mari scumpiri au avut loc la energie electrică și gaze.

Creșterea prețurilor vine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,92%, mărfurile alimentare cu 2,7%, iar serviciile cu 2,97%, față de august 2020.

„Preţurile de consum în luna august 2021 comparativ cu luna iulie 2021 au crescut cu 0,2%. Rata inflaţiei de la începutul anului (august 2021 comparativ cu decembrie 2020) este 4,7%. Rata anuală a inflaţiei în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 este 5,3%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2019 – august 2020) este 3,3%”, precizează INS.

Integral pe EconomediaComentarii

UNFORGIVEN Stati sa vedeți după UNTOLD/Cluj si SAGA/Bucurrsti ! PS: Niste criminali organizatorii !

12 septembrie 2021 15:17

Băi ăla cu de fiecare dată Mai du-te și-n pula calului băi neo-marxistule împuțit Muie Paulus. Adicătelea, tot mai bine a fost pe vremea vechiului regim dă dinainte dă 1989, că atunci au guvernat comuniștii ăia dă stânga care au adus numai lapte și miere pentru nația română. Dacă din ultimii 32 de ani, PSD a guvernat singur vreo 20 de ani, ruinând țara și înglodândo-n datorii de cele 85 de miliarde euro ce reprezină 80% din totalul datoriei naționale externe a țării, tot ăștia dă dreapta cu Iohannis și Cățu-s de vină? Iar expodarea prețurilor e un efect al epidemiei mondialiste de covid care a paralizat economia tuturor țărilor planetei. Evident că prețurile au crescut peste tot în lume, chiar dacă în multe țări, creșterea nu a fost chiar atât de semnificativă. Deci, guvernele țărilor lumii cheltuiesc munți de bănet pentru a imuniza prin vaccinare populația, vaccinurile sunt gratuite, numai tu băi Pulă urli la bec că ăia dă stânga sunt mai buni? Du-te-n măta cu idioțeniile tale cu tot de neo-marxist împuțit ce ești tu!

12 septembrie 2021 7:07

Nicolae Badalau plecat, te-as fute-n cur. PSD se pisa pe diaspora.

10 septembrie 2021 12:21

Plecat Probabil rata inflației este de fapt mult mai mare. Majoritatea materialelor de construcții au depășit 50 la suta inflație, cu unele materiale chiar și la 200-300 la suta. Următorul val : alimentele.

10 septembrie 2021 12:11

De fiecare dată, cand au guvernat cei de dreapta, românii au suferit! . -Cu toate că, Alexandru Ioan Cuza a intrat in istoria Romaniei ca domnitorul care a pus bazele statului roman modern, monstruasa coaliție a ”P.N.L-eprelor” a facut un mare rău romanilor-prin TRADAREA LUI CUZA! - In 1992, Radu Campeanu facea pe fata jocurile lui Iliescu, propunand un monarh candidat la presedintie, iesind din CDR si impingandu-si oameni pe lista cabinetului Stolojan, alaturi de fesenisti. -In anul 2000, Valeriu Stoica s-a delimitat de guvernare, de taranisti si de Emil Constantinescu; -In 2004, Patriciu si inca vreo cativa apropiati din PNL negociau intre tururile de la prezidentiale, o alianta la guvernare cu PSD-ul lui Nastase, invingator in scrutinul din noiembrie. Doar victoria in extremis a lui Basescu i-a impedicat pe liberali atunci sa nu schimbe barca. -In 2007, Tariceanu i-a tradat pe pedisti si pe cel care i-a dat sceptrul in mana fara nicio remuscare. Atunci, liberalii i-au preferat din tot sufletul pe pesedisti, iar ceea ce a parafat Crin in 2010 nu e decat o oficializare a unui amor de lunga durata, consumat pe culoarele Puterii sau Opozitiei. -Nenorocirea cu Antonescu si liberalii strans uniti in jurul lui este ca isi tradeaza si electoratul fara nici o remuscare. Voteaza alaturi de pesedisti impotriva unui Cod al Muncii in esenta liberal. Il tin in brate pe Voiculescu si dupa ce i s-a dat sentinta definitiva de colaborare cu securitatea lui Ceausescu.; - Acum PNL-ul lui Iohanis si Cîțu se aliaza ”pentru a câta oară, cu PSD

10 septembrie 2021 10:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.