Cercetătorii au descoperit o enzimă care a fost descoperită în corpul celor decedați de COVID-19 în doze de 20 de ori mai mari decât cantitatea normală, scrie The Jerusalem Post.

Un studiu de la Universitatea din Arizona a descoperit că o enzimă, cu un rol cheie în inflamația severă, poate fi implicată în severitatea infecției COVID-19 și ar putea oferi o nouă țintă pentru dezvoltarea medicamentelor.
Cercetătorii au colaborat cu Universitatea Stony Brook și Școala de Medicină Wake Forest pentru a analiza probele de sânge de la doi pacienți cu COVID-19 și au descoperit că prezența enzimei sPLA2-11A poate fi o metodă importantă în prezicerea pacienților care vor muri de COVID-19.

La niveluri ridicate, enzima are capacitatea de a „sfărâma” membranele celulelor organelor vitale. „Este o curbă în formă de clopot de rezistență la boli față de toleranța gazdei”, a spus Floyd Chilton, autor principal al lucrării și director al Inițiativei de nutriție și sănătate de precizie de la Universitatea Arizona.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.