Expert Forum a anunțat, într-o postare făcută luni pe Facebook, că a înaintat Avocatului Poporului o scrisoare prin care îi solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență de aprobare a Programului național de investiții Anghel Saligny, adoptată vineri de către guvern. Scrisoare este contrasemnată de alte 17 organizații neguvernamentale și grupuri civice.

Printre motivele invocate de cele 18 organizații se numără „lipsa unei situații extraordinare care să justifice înlocuirea procedurilor parlamentare și asumarea unui astfel de proiect de către Guvern”, cât și lipsa avizului Consiliului Economic și Social. Libertatea a relatat vineri că legea spune că avizul CES e obligatoriu, dar premierul Cîțu susține că nu e nevoie de el.

„Considerăm că în elaborarea actului normativ nu au fost respectate normele constituționale, iar aprobarea acestuia este un demers care servește mai degrabă intereselor politice. Chiar dacă înțelegem și susținem necesitatea dezvoltării comunităților locale, credem că modalitatea de legiferare aleasă de Guvernul României este abuzivă și necorespunzătoare”, transmit organizațiile semnatare.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.