Liderii USR PLUS s-au reunit miercuri seara, într-o ședință a Biroului Național, ședință în care au aflat că premierul Florin Cîțu a decis demiterea ministrului Justiției Stelian Ion. Imediat după anunțul premierului, copreședinții USR PLUS au anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținere și că „acesta nu mai e guvern de Coaliție”.

De asemenea, a fost adoptată o decizie a conducerii, prin care USR PLUS cere schimbarea premierului, în caz contrar amenințând cu o moțiune de cenzură. Însă, dacă la începutul crizei politice de miercuri copreședintele Dacian Cioloș, dar și alți lideri ai partidului susțineau că miniștrii USR PLUS vor pleca din Guvern dacă părerea nu le este respectată, joi, părerile sunt diferite. Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că miniștrii USR PLUS nu vor demisiona și că se va încerca forțarea schimbării premierului.

„Miniștrii nu demisionează de teamă că lasă țara pe mâna lui Cîțu”, spun surse din partid. Însă, motivul principal pentru care miniștrii USR PLUS nu pleacă din Cabinet ține de refuzul a cel puțin doi miniștri de a demisiona. Este vorba de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea și de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.