Într-o țară în care premierul nu știe cât costă o pâine, iar ministrul de Finanțe habar nu are cât este salariul minim, nu este de mirare că tot mai mulți români tremură de frica facturilor la energie și gaze, mai ales că se apropie și sezonul rece.

Deși subiectul facturilor este tema care sperie de ceva timp populația și firmele, de-abia ieri guvernanții au făcut mare sfat pentru a încerca să găsească soluții la criza care se prefigurează. În frunte cu premierul Cîțu s-au strâns la Palatul Victoria ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, reprezentanții ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței. În timp ce premierul părea surprins zilele trecute de creșterile care au început, ministrul Energiei ne povestea că ar trebui puse niște reguli, iar instituţiile statului care au atribuţii de control să îşi facă treaba.

Serios? Și noi, prostimea, credeam că ați făcut aceste reguli odată cu liberalizarea prețurilor la energie și gaze pentru a bloca comportamentul speculativ al furnizorilor. Același Virgil Popescu ne spunea, sigur pe el după ce probabil i s-a arătat în stele, că liberalizarea va duce la scăderea facturilor pentru consumatori. Ghinion, cum ar spune omul din Dealul Cotrocenilor, nu a fost să fie. Cât despre instituțiile de control, ce să mai vorbim. Împănate cu sinecuri politice și salarii care sfidează chiar și Occidentul, acestea își dau măsura incompetenței de fiecare dată când apar probleme. Și totuși, cine ne răspunde la întrebarea: „Ce ne așteaptă?”.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.