Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți, în timpul unei conferințe de presă că ”abaterile repetate ale furnizorilor” de energie electrică vor fi sancționate la nivelul cifrei de afaceri.

”Prin Ordonanță de transpunere a directivei 944 pe care o avem în lucru și o să venim cu ea în Guvern, prin OUG, o să modificăm, iar abaterile repetate ale distribuitorilor, ale furnizorilor care încarcă facturile, pun prețuri estimate, toate aceste lucruri mărunte să le sancționăm la nivelul cifrei de afaceri. Pentru că, potrivit ANRE, o amendă de 10.000 de lei pe care o ia un furnizor o plătește imediat și se face că nici nu a văzut.

Vrem să stopăm aceste lucruri prin coercitiv, prin modificarea legislației, în așa fel încât să știe că, dacă fac un lucru de genul ăsta în mod repetat, vor trebui să plătească la nivelul cifrei de afaceri”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a explicat și ce trebuie să facă un client care sesizează un abuz în factura de energie electrică.

”O reclamație la ANRE, dacă dorește să implice ANRE-ul, dacă dorește să rezolve amiabil cu furnizorul, direct la furnizor. Dacă observă că nu e rezolvată la furnizor, direct la ANRE. ANRE-ul vine, își face controlul, dacă este prima reclamație la furnizorul respectiv, evident că nu se va întâmpla nimic. Vorbim de abateri repetate, nimeni nu e absurd!

Eu am văzut că vorbim de 1.800 - 2.000 de reclamații, foarte multe care au fost în ultimele perioade și au fost date o groază de amenzi. Adică le-au soluționat. Ideea este să existe voință ca să se facă acest lucru”.


Comentarii

ion Ce facem cu cresterea preturilor la electricitate si gaze ? Aceste cresteri produc o crestere a inflatiei care ar trebui compensata cu o crestere corespunzatoare a salariilor si pensiilor.

1 septembrie 2021 8:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.