Decizia furnizorului de gaze ENGIE de a-și notifica clienții că din toamnă urmează o nouă scumpire a gazelor, după scumpirea de 25% din luna iulie, i-a enervat pe reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și pe cei ai Ministerului Energiei, care au anunțat un val de controale la furnizori. Cutezanța celor de la ENGIE va fi taxată o amendă de 10% din cifra de afaceri, au amenințat autoritățile.

Deși ceea ce face în aceste zile ENGIE este imoral, vinovate de această situație sunt exact autoritățile române, care au creat un cadru legislativ ce permite aceste excese pe seama consumatorilor.

Liberalizarea pieței gazelor naturale s-a realizat în data de 1 iulie 2020, în baza Ordonanței 1/2020 a Guvernului României, iar modul în care urma să se desfășoare acest proces era stabilit în martie 2020, printr-un Ordin (nr. 27/2020) de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Xi Jinping-pong - Prim Sectretar al PC al al Republicii Popular-Popizdare (pe-)Chineze: ba io deschid câte o noua termocentrala pe carbule la saptamâna si alde Klaus Schwab, Angela Merkel si Ursula von der Pizden mi-o sug la greu!

31 august 2021 22:53

Ursula von der Pizden Sabotarea termocentralei Iernut e PROIECT "european" destinat "salvarii" planetelor "noastre" cu "certificate" "verzi" (pe EURO-pereti, n.m.).

31 august 2021 22:49

Ursula von der Pizden EURO-Mafia green decarbonizeaza România!

31 august 2021 22:46

Oltean-Prost (pleonasm, n.m.) Ia stai ca si alde Merkel are contract cu Gaspromu' si si ... conducta, nu?!

31 august 2021 22:45

O altă Țeapă în cel mai pur stil românesc ce numai în România se putea întâmpla !.... Este Termocentrala pe Gaze Naturale de la Iernut, investiție a Romgaz aflată jumate construită (construcția trebuia terminată în 2018) dată în licitație unei Firme Spaniole....acum s-a anulat unilateral de Romgaz acest Contract de Construcție și-s în procese în Justiția Internațională interminabile....De ce ?...Că Firma Spaniolă este în mare scandal internațional că i-au prins în Venezuiela dând Șpăgi și Comisioane....Cred că și-n România acelaș avantaj l-au avut în Procesul de Licitație de-au fost adjudecați câștigători....au dat Șpaga și Comisionul la cine a trebuit !.... 31 august 2021 18:20

31 august 2021 18:26

ABCD ” Trebuie să le explicăm oamenilor ce s-a întâmplat…” slobozeste pe gaura gurii – dupa ce si-a tras praful pe nas, acest descreierat de Catu, fixat de Piaza Rea Johanis, sa nenoroceasca o Tara intreaga ! Adica, tragatorul pe nas, ofera „explicatii” romanilor ingroziti de facturile uriase la electr si gaze, in loc de STOPAREA imediata a genocidului prin frig si intuneric, initiat de multinationalele criminale. Vreun haiduc sa-i vina de hac, acestui netrebnic de Catu…

31 august 2021 14:44

Oltean Ungaria are contract cu GAZPROM pe 20 de ani, pret fix, mult mai mic decat pretul platit de Romania. De ce altii pot, pe cand incompetentii romani nu fac nimic ?

31 august 2021 13:27

Oltean Ungaria are contract cu GAZPROM pe 20 de ani, pret fix, mult mai mic decat pretul platit de Romania. De ce altii pot, pe cand incompetentii romani nu fac nimic ?

31 august 2021 13:25

Andrei Pt gaz, curent, apa, necesitati de baza ale populatiei, ar trebui ca guvernul sa stabileasca preturile, nu firmele care, evident, au interesul sa castige cat mai mult. Liberalizarea preturilor la aceste aspecte de baza ale populatiei, va duce la multe tulburari...

31 august 2021 12:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.