Fericiți că războiul din PNL este mult mai vizibil decât cel dintre Barna și Cioloș, cei din USR PLUS au intrat în linie dreaptă spre Congresul din luna octombrie, respectiv pentru alegerea unui nou președinte al partidului și componența Biroului Național. Marea miză a Congresului va fi controlul asupra USR PLUS, pentru care se luptă cel puțin trei tabere: „team Barna”, oamenii lui Cioloș și Grupul de la Brașov, din care fac parte lideri precum Allen Coliban, primarul Brașovului, europarlamentarul Nicu Ștefănuță, sau deputatul Cătălin Teniță, apropiat de Dacian Cioloș.

În 15 septembrie va începe votul pentru președintele partidului, care se va desfășura online și pe o perioadă de o săptămână. Dacă va fi nevoie, va fi organizat și al doilea tur, între primii doi clasați.

Bătălia se duce, după cum se știe, între Dan Barna și Dacian Cioloș, senatorul Irineu Darău înscriindu-se în cursă mai mult pentru a spori șansele Grupului de la Brașov de a obține voturi pentru câteva mandate în Biroul Național.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.