Philip Gordon, reprezentantul guvernului american, a declarat luni seară că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti.

Adjunctul lui Hillary Clinton, şefa diplomaţiei americane, a spus că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.

"Ne pasă de România, de viitorul ei, de democraţia ei", a spus Gordon, conform căruia SUA sunt preocupate de recentele evoluţii legate de referendum şi de procesul prin care acesta este revizuit.

"Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat", a spus Philip Gordon.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Gordon=Vyshinsky 2 Cu ce mai presus americanul decat predecesorul lui rus, Vyshinsky? Rusine americanilor. Zic ca le pasa de democratia Romaniei dar ignora votul a 9 milioane de romani. Tot ce vor de fapt e sa isi instaleze rachetele in Ro si sa vanda harburile de avioane de lupta pe post de sicrie zburatoare pt pilotii romani. Rusine!

14 august 2012 21:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.