Participant la exerciţii militare în Marea Neagră, distrugătorul american USS Ross (DDG-71) a fost hărţuit cu avioane ruseşti după ce iniţial a fost somat de ruşi prin radio să părăsească zona, iar marinarii americani nu s-au conformat.

Incidentele militare din Marea Neagră, ce au implicat forţele Rusiei şi NATO, s-au înmulţit periculos de mult în ultimele luni. Marinarii americani de pe distrugătorul clasa Arleigh Burke USS Ross (DDG-71) au hotărât să povestească modul în care au fost hărţuiţi de forţe ruseşti în largul Crimeei, la exerciţiul aliat Sea Breeze 21.

Exerciţiul s-a desfăşurat în perioada 28 iunie - 10 iulie şi a implicat 5.000 de militari (între care şi 18 echipe de operaţii speciale şi scufundări), 32 de nave (între care şi două româneşti) şi 40 de aeronave din 32 de ţări de pe şase continente. Exerciţiile au avut loc în partea de nord-vest a Mării Negre şi în regiunile ucrainene Mikolaiv, Herson şi Odessa, iar această concentrare de forţe nu a picat bine Moscovei. Rusia a şi trimis un avertisment oficial prin Ambasada din Washington: „Cerem insistent SUA şi aliaţilor lor să renunţe la simularea unor acţiuni militare în Marea Neagră“.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean Adica rusii au fost provocati, si catelusii romani iau parte la aceste provocari. de ce nu se duc americanii acasa ? Ar fi liniste si pace in Marea Neagra.

14 august 2021 7:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.