Philip H. Gordon, însărcinat de către Departamentul de Stat american să ia pulsul situaţiei politice din România, s-a întâlnit ieri cu Băsescu, Antonescu şi Ponta.

Philip H. Gordon (asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton), însărcinat cu probleme europene şi eurasiatice, s-a aflat ieri la Bucureşti, într-o vizită în care a bifat toate punctele de putere ale României: sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria.

Explicaţia oficială a vizitei a fost oferită într-un comunicat al Departamentului de Stat American: "îngrijorarea SUA faţă de acţiunile Guvernului de la Bucureşti, care ameninţă sistemul democratic al controlului puterilor în stat şi slăbesc instituţiile independente". Vizita de ieri a fost cea dintâi reacţie importantă a Statelor Unite ale Americii după disensiunile politice petrecute la Bucureşti în ultimele luni.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Grma Ticu Pt.Comandorul : Asa tanar si doar locotenent major? De ce nu l-ati rugat pe dl Crin Antonescu (parca asa il cheama) sa va traduca textul pentru americani?

14 august 2012 13:15

Comandorul De ce aceasta vizita in prajma sedintei de lucru a CCR?Dnule Gordon! Va rog sa luati aminte ca in Romania, ca oriunde pe mapamond, atunci cand cineva merge in vizita, mai intai suna la sonerie, se prezinta gazdei, dupa care, indrumat de aceasta, merge si in alte colturi ale gospodariei. Poate nu ati stiut. Ati sosit intr-o tara suverana si independenta, condusa de un Presedinte, interimar dar constitutional, care ne reprezinta pe noi toti romanii. De ce nu ati respectat aceasta regula de bun simt? De ce nu v-ati prezentat initial la Presedintele constitutional al Romaniei? Aaaa! Aveati tot interesul sa-l ascultati pe cel suspendat? Este limpede cat de neutru veti fi. Dna Clinton este foarte ingrijorata! De ce? Ar trebui sa fie bucuroasa ca intr-un stat aliat, se fac demersurile ce se impun pentru a fi eliminate toate elementele care au facut posibila politizarea (de tip basescian) la maximum a institutiilor statului. Acum basescul striga in gura mare ca asistam la o lovitura de stat, ca guvernul a determinat amanarea validarii / invalidarii referendumului. Nu, Dle Gordon! Nu guvernul, ci CCR a hotarat aceasta amanare. Dar daca ascultati la indivizi de teapa lui basescul, macovei, blaga, videanu, si alti boureni, si numai pe ei, in scurt timp va veti demasca adevarata intentie cu care ati venit, nu in Romania, ci… in garaj. Va rugam sa ne faceti o favoare. GO HOME !

14 august 2012 10:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.