NASA și-a propus, prin programul Artemis, să readucă în 2024 astronauți pe Lună, pentru prima oară după 1972. Termenul are însă destul de puține șanse să fie respectat, fiindcă nu doar că naveta spațială nu este gata, însă sunt și probleme cu noile costume spațiale care vor fi gata cel mai devreme în 2025, scrie Washington Post. NASA a început lucrul la noile costume în urmă cu 14 ani și cheltuielile cu acest program vor ajunge la un miliard de dolari.

Un raport NASA Inspector General explică faptul că noile costume spațiale au acumulat doi ani de întârziere în dezvoltarea lor din cauza fondurilor insuficiente din program, a crizei Covid și a problemelor tehnice apărute. Concluzia este că ”în cel mai bun caz” primele două costume spațiale vor fi gata în 2025, așa că termenul de 2024 înaintat pentru aselenizare nu este fezabil.

Programul de dezvoltare pentru costume spațiale mai comode, mai sigure și mai moderne este primul din ultimul 40 de ani desfășurat de NASA pentru crearea unor costume noi de folosit în vidul spațial. Actualele costume folosite pe Stația Spațială Internațională sunt depășite și este nevoie de costume noi.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.