Motociclistul Laurenţiu „Americanu’” Mitici a fost exclus, joi seară, din Clubul moto Black Tulip Bucharest, din care făcea parte. Se pare că acesta era și instructor de conducere defensivă.

Clubul moto Black Tulip Bucharest a votat, joi, excluderea lui Laurenţiu Mitici şi îşi exprimă regretul faţă de cele întâmplate. Între timp, a apărut informaţia potrivit căreia motociclistul care a provocat moartea unui tânăr pe trotinetă electrică, proiectându-l în faţa unei maşini, era instructor de conducere defensivă în cadrul unei şcoli din Capitală, realtează adevarul.ro.

Clubul moto: Condamnăm comportamentul agresiv
„În urma informaţiilor şi a imaginilor apărute în presă şi în mediul digital, dorim să declarăm următoarele: Ne delimităm de orice fel de conduită rutieră inadecvată şi condamnăm comportamentul agresiv care poate duce la lezarea oricărei persoane.

Având în vedere evenimentele în care a fost implicat unul dintre membrii Black Tulip Bucharest MF, ne dorim să fie respectate procedurile organelor abilitate.

De aceea, ne dezicem de orice informaţie publicată în afară anchetei oficiale şi dorim să fie respectat anonimatul persoanelor implicate.

De asemenea, suntem deschişi comunicării cu organele abilitate, în măsura în care anchetă o va necesita. În urmă evenimentelor, decizia clubului de excludere a membrului în cauză a fost votată astăzi, motivată de încălcarea ROI a clubului nostru.

Regretăm evenimentele întâmplate şi suntem alături de familiile celor implicaţi. Mulţumim!”, este mesajul transmis pe Facebook de clubul moto Black Tulip Bucharest MF.

El este motociclistul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini, în Bucureşti: "A vrut să îl oprească, nu să îl omoare"
Laurenţiu Mitici Trică este motociclistul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini, după o şicană în traficul din Bucureşti, iar acesta din urmă a murit.

O şicană în traficul din Bucureşti s-a încheiat cu o tragedie. Enervat pe o şosea din sectorul 4, un motociclist a oprit, şi-a scos casca şi a lovit cu putere un bărbat aflat pe o trotinetă electrică. Lovitura a fost atât de puternică, încât tânărul a fost aruncat sub roţile unei maşini.

Bărbatul care a intrat sub roţile autoturismului n-a mai putut fi salvat. Pe reţelele sociale, cazul a stârnit reale controverse.

Sunt imagini filmate la scurt timp după accident. Bărbatul nu a putut fi salvat de echipajele sosite imediat la faţa locului. Cei doi au intrat mai întâi într-o discuţie în contradictoriu, în trafic. De aici, lucrurile au degenerat rapid.

Potrivit anchetatorilor, conducătorul trotinetei este cel care l-a lovit iniţial pe motociclist în zona spatelui. De aici a pornit altercaţia. La un moment dat, motociclistul, un cunoscut împătimit la motoarelor şi instructor moto, Laurenţiu Mitici Trică, şi-a dat jos casca şi l-a lovit în cap pe tânărul de pe trotinetă. Acesta s-a dezechilibrat, a căzut pe asfalt, iar în acel moment a fost lovit de un autoturism.

Colegii lui ''Americanu'', aşa cum este poreclit motociclistul, încearcă acum să îi ia apărarea. Avocatul acestuia le-a cerut cunoscuţilor o descriere pentru că, spun apropiaţii, nimeni nu se aştepta la o astfel de reacţie din partea lui.

Bărbatul participa frecvent la acţiuni caritabile şi ajuta ori de câte ori era nevoie. Între timp, pe reţelele de socializare, curg comentarii pro şi contra.

"Mi-e cumplit de drag omul ăsta, dar moral nu pot să-l scuz. Trebuie să plătească chiar dacă asta nu va aduce dreptate familiei decedatului", a scris un bărbat, într-o postare.

"Americanul îmi este prieten, îmi pare rău pentru cele întâmplate, un om mort şi altul inevitabil în puşcărie. Nu sunt în măsură să judec situaţia. Sincer îmi pare rău", a scris şi Marius Tatarcan.

Laurenţiu Americanu’ Mitici, arestat preventiv pentru 30 de zile
Miercuri seara, la ora 18:30, în timp ce staţiona la culoarea roşie a semaforului din intersecţia Splaiul Unirii cu Calea Vitan Bârseşti, Mitici a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.

„Pe fondul discuţiilor în contradictoriu cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecţia dintre Calea Vitan Bârseşti şi Şoseaua Olteniţei. Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecţiei respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică.

Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenţia de o agresa, determind-o să treacă de axul despărţitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleaşi împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus”, arată anchetatorii.

Judecătorii au decis arestarea motociclistului Laurenţiu Tirica Mitici (zis Americanu') pentru 30 de zile, după ce acesta a lovit şi a proiectat pe o maşină un tânăr din Bucureşti care circula pe o trotinetă electrică şi care a murit miercuri seară la spital.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 25 de ani de închisoare.


Comentarii

Paraipan Românu (2) Așa că ar fi indicat ca-n România să se instituie modelul acesta de curtoazie și respect în trafic pentru alți conducători auto decât șoferii de autoturisme, precum bicicliști, motocicliști, pietoni, mașini de transport materiale cum ar fi basculantele sau autobuzele de transport persoane în comun. Iar când nervii explodează, e indicat ca un om normal să-și impună mult calm pentru detensionarea situației de moment create în tentativa de a-l calma pe celălalt șofer nervos pe moment. Abordarea oricărui dialog pe un ton ridicat în situații de acest gen, precum blamarea respectivului nu duc la nimic bun și nicidecum la un final fericit al întâmplării. Restul ține de conduita personală, de educație personală și respect, dar și de bun simț. S-auzim numai de bine!

8 august 2021 19:43

Paraipan Românu (1) Ca să vezi unde duce inconștiența nervilor! Americanu ăsta imbecil o să facă niște ocnă românească de o să se sature. În țările avansate și civilizate, există puse la dispoziția șoferilor în cărți cum ar fi cea care învață șoferul circulația pe șoselele țării respective, sfaturi tehnice despre respectarea celorlalți parteneri de trafic și a mijloacelor lor de deplasare, fie că e vorba despre motociclete sau biciclete, fie că e vorba despre pietoni sau alți șoferi din trafic de pe diferite tipuri de mașini sau camioane, autobuze, etc. Autobuzele de transport în comun, au prioritate de circulație și beneficiază de reguli de respectare a lor în trafic, așa cum și motocicliștii sau bicicliștii beneficiază de reguli suplimentare de respectare a lor în trafic, tocmai pentru a se evita coliziuni cu aceștia și accidente de circulație cu respectivii. Deci, un șofer aflat la volanul unei mașini e obligat să acorde o atenție sporită unui biciclist sau motociclist în trafic, pentru că respectivul e mult mai vulnerabil la accidente din cauza mijlocului său de deplasare.

8 august 2021 19:42

solo Care-i deosebirea dintre actiunea acestui "american" si cea a femeii care a impins o fata sub rotile metroului?

7 august 2021 15:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.