Zona „Răzoare”, din sectorul 6 al Capitalei, locație unde își au sediile mai multe instituții de forță ale statului și care se află în imediata vecinătate a Administrației Prezidențiale, se pregătește să primească un nou locatar special.

Guvernul a aprobat o investiție de peste 108 milioane de lei pentru construcția noului sediu al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), cunoscută sub denumirea de „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne. Iar termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în documente este de doi ani. Banii sunt suportați integral de la bugetul de stat, iar lucrările se află în sarcina Companiei Naționale de Investiții.

Celebrul serviciu secret al Ministerului de Interne funcționează într-o clădire din centrul Capitalei, despre care chiar cei care lucrează acolo spun că este impropriu, În primul rând, pentru că respectiva clădire a fost construită în anul 1903, a prins toate cutremurele secolului trecut, fapt ce face ca, în acest moment, orice seism să fie resimțit de această clădire ca un “infarct”. Din acest motiv, încă de anul trecut, s-a luat decizia ca instituția să primească un nou sediu. Iar locația aleasă se află într-o zonă în care sunt concentrate cartierele administrative ale unor instituții de forță ale statului.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Nicu Nu stiu ce studii are autorul articolului dar 1,5 hectare de birouri sunt 15.000mp. , cred ca nici Palatul Parlamentului nu are atat !

9 august 2021 11:35

Oltean Parafrazandu-l pe d-l Basesu "Aici sunt banii d-voastra" !

5 august 2021 13:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.