​Mă pot infecta cu două tulpini diferite de coronavirus? Se poate întâmpla acest lucru simultan sau doar la distanță de câteva luni? Toate tulpinile de SARS-CoV2 intră în organismul nostru accesând același tip de receptori, a explicat pentru HotNews.ro Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, în mandatul lui Vlad Voiculescu. Este posibil, teoretic, să fii expus la mai multe tulpini. Dar tulpina mai competitivă, mai infecțioasă, mai agresivă, va ajunge prima la respectivii receptori și va intra în organism.

"Practic, dacă în aceeași cameră se află atât tulpina indiană, Delta, cât și tulpina britanică, Alpha, Delta câștigă clar, pentru că este mai 'lipicioasă' ", spune Răzvan Cherecheș, unul dintre cei mai vizibili specialiști în spațiul public în perioada pandemiei de COVID-19, cunoscut și ca Profu' de sănătate publică.

În concluzie, "nu ai cum să te infectezi cu două tulpini simultan, pentru că și între tulpini este competiție - care se lipește prima. Ori tulpina care este mai agresivă, mai infecțioasă, va câștiga întotdeauna."

Integral pe HotnewsComentarii

Băi Găoază belită Paulus, lasă-l mă-n pace pe nebărbieritul ăsta, că l-a bătut pe idolul tău Marcelsfinkter Preputzius Kurus Nebărbieritus Wurst Ciolacu, l-a bătut evident la capitolul barbă nebărbierită, evident. Eu îl condamn pe individul ăsta că nu convinge, ar trebui să-și lase barba pân-la pulă, ca să fie mai lămuritor pentru toți ăia fără minte ca tine.

6 august 2021 3:25

Și cine i-a pus tulpinii Delta „lipiciul” mai rapid, băi găoază belită? Cei de la Pfizer, sau cei din Wuhan? Oricum, cine le vrea pe amândouă, să ia simultan și deodată vreo cinci doze. Coliva i-o plătesc io. Oricum, măh Cherecheș, nu mai tot inventa teme în jurul cărora să te dai rotund și cu barbă de ascet hiperortdox. Tot un pârlit de sfertodoct neomarxist rămâi. Muscă la arat pe ogorul medicinei. Cei care au har de doctori, își bat capul cum să-i ferească pe oameni de boală, nu să-i împingă pe drumul cel fără de întoarcere. Sau nici sărăntocul cu duhul din tine nu știe ce vrea?!

5 august 2021 10:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.