eroase beneficii pentru toate sistemele organismului. Acestea aduc beneficii importante inimii, pielii si intervin in scaderea ponderala. O singura rosie pe zi poate oferi aproximativ jumatate din necesarul de vitamina C.

Vitamina C este un antioxidant natural ce previne aparitia cancerului. In plus, contine si vitamina A, potasiu si fier. Potasiul joaca un rol important in mentinerea sanatatii sistemului nervos, iar fierul este esential pentru mentinerea circulatiei normale a sangelui. Vitamina K, esentiala pentru coagularea sangelui si controlul sangerarii, se gaseste, de asemenea, in compozitia rosiilor.

Modalitatea ideală de a le consuma

“Roșiile sunt mai “valoroase” gătite, decât crude. Am putea considera roșia ca fiind leguma preferată a românilor. Însă știați că valoarea ei nutritivă crește atunci când este gătită? Roșia conține licopen, acel antioxidant valoros din familia carotenoidelor. Ei bine, licopenul se absoarbe mai eficient în prezența grăsimilor, fiind un pigment liposolubil; în plus el se eliberează mai rapid dacă roșia este strivită/pasată, transformată în sos/piure- deci la cratiță cu ele, cu un strop de ulei!

Integral pe Doctorul zileiComentarii

Un cretin a scris acest articol Bine ca nu ne spui cum sa ne cacam corect..

4 august 2021 17:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.