Ultimele zile au fost pline de manifestații împotriva vaccinării. Zeci de mii de oameni au ieșit împotriva autorităților în Germania, Franța sau Italia, motivul principal fiind pașaportul de vaccinare. În aceste condiții, Pfizer și Moderna au găsit că e bun momentul să mărească zdravăn prețul la vaccinuri. Efectul e dezastruos.

Dincolo de spaime antiștiințifice, conspiraționiste, există și o neliniște populară împotriva cinismului de business. Pe scurt, se crede că marile companii farmaceutice ar face orice pentru bani. Din păcate, astea nu mai sunt conspirații, sunt date reci, au fost momente în ultimele decenii când industria big pharma a acționat cu un cinism incredibil, ajungând până la a retrage medicamente ultraeficiente, dar prea ieftine (am povestit aici astfel de cazuri). Comportamentul nu s-a schimbat nici în epoca SARS-CoV-2.

Când Financial Times anunță că Pfizer a mărit cu peste 20% prețul la vaccin, Moderna, cu 10%, de fapt ai pus o bâtă în mâna antivacciniștilor. Se vor găsi explicații (au crescut prețurile peste tot, inclusiv la materia primă în pharma sau că s-au înregistrat pierderi pe alte paliere în pharma, cu alte medicamente), dar un fapt e cert: în primăvară Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca au plătit acționarilor dividende în valoare de 26 de miliarde de dolari.

Integral pe LibertateaComentarii

Păi dacă 30% ecce vaxcinați, iar 70% nevaxcinați, cine cotribuie, idiotule, mai mult cu taxele lor? Și, până una-alta, și vaxcinurile costă, și personalul medical care vaxcinează costă. Dar cel mai grav ecce că după 6 luni de imunizare iluzorie, cel mai repede se reinfectează și chiar mor ecce fazanii vaxcinați. Și-atunci cine și pe ai cui bani dau ortul popii mai mulți și mai repede, șobolan tâmpit ce ești? Prin toate mijloacele românii trebuie învățați cum să fenteze virusul și asta din prima clipă în care simt că ceva nu e în regulă. Mijloace sunt, slavă Domnului. Din belșug chiar, și ieftine. Nu să fie mințiți că masca și izolarea înseamnă totul! Un pic de guturai, tratat la iuțeală, te imunizează pentru totdeauna, nu ruleta rusească cu patru gloanțe din cinci, care funcționează în abatoarele umane numite ATI! Trebuie să fii prost grămadă ca să nu știi că ecce unii, putrezi de bogați, care vor să putrezească în și mai multă bogăție. Aștia sunt cei care mor de dor și de drag să ne vadă pe cât mai mulți la ATI...

5 august 2021 10:35

Baron in calduri: As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

5 august 2021 10:34

Bai sobolane, din taxele noastre te vei trata. Sper sa mori de COVID-19. .

4 august 2021 21:45

Proștii mor de grija altora iar leneșii de drum lung Așa și cei vaccinati....mor de grija .....

4 august 2021 21:29

Ce sa le spui anti-vaxerilor? Ca sunt niste cacati, c-ar trebui sa isi plateasca singuri tratamentul Handicapatii drakului!

4 august 2021 19:18

Ce sa le spui anti-vaxerilor? Ca sunt niste cacati, niste imbecili, c-ar trebui sa isi plateasca sun Handicapatii drakului!

4 august 2021 19:17

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

4 august 2021 15:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.