Administrația Națională de Meteorologie a emis două noi alerte de vreme extremă în mare parte din țară, una de caniculă și disconfort termic, iar cealaltă de furtuni și instabilitate atmosferică. Climatologul Roxana Bojariu a explicat, într-o intervenție la Digi24, că fenomenele extreme prin care trece România în ultimele zile nu sunt doar caracteristici locale, ci este vorba de un fenomen la scară mare, o consecință a încălzirii globale, care reușește să inducă manifestări severe unor fenomene obișnuite, de altfel, pentru această perioadă din an.

"Fenomenele extreme au predominat în toată emisfera nordică, și în România, am avut astfel de contraste cu regiuni cu caniculă, dar și altele cu instabilitate atmosferică, cu furtuni puternice, cu inundații. Și nu doar România se confruntă cu aceste extreme, și în Italia sunt regiuni cu inundații, altele cu caniculă și incendii de vegetație. Această vară va intra în istoria climatologiei și vom vorbi și vom cerceta aceste fenomene.

Un lucru e clar, întreaga emisferă nordică, acum când e vară, a fost cu astfel de fenomene, iar asta ne arată că nu vorbim doar de caracteristici locale, ci de un fenomen la scară mare, e vorba de încălzirea globală, cea care reușește să aducă mai multă energie și prin asta manifestări severe unor fenomene obișnuite, de altfel, pentru această perioadă din an", a explicat climatologul, la Digi24.

Integral pe Digi24Comentarii

Pute a căcat, deci e psd-istul Paulus prin zonă 0:21 și 0:26

4 august 2021 1:30

Roxana Bojariu Sper ca si eu o sa intru în istorie si si în Cartea Recordurilor, gratzie numarului de metri liniari de EURO-poolla supta / unitatea de timp - pacat ca galbejitii aiia de la Tokyo nu au admis proba la care excelez eu la Olimpiada; ca "om" ma fukceam la faza asta!

4 august 2021 0:26

Clismatolog Bojariu R.: #Sug EURO-poolla, "accesez" "fonduri" & #REZIST!

4 august 2021 0:21

Fute repede un sobolan negationist! Acum!

3 august 2021 21:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.