O nouă materie ar putea fi introdusă în școli. Educația cinematografică ar urma să fie predată în următorii ani, începând din 2022. Experții în educație consideră că artele ar putea aduce beneficii incredibile asupra dezvoltării copiilor.

Părerile sunt împărțite însă. Ministerul Educației este de acord cu noua materie, arătând că educația cinematografică ar putea fi integrată în programele școlare ale altor discipline. De exemplu, după ce elevii studiază o anumită operă literară, ulterior pot viziona și filmul.

Și psihologii spun că o astfel de materie este pentru elevi. Spre exemplu, prin vizionarea de filme documentare, tinerii își pot îmbogăți cultura generală și pot învăța mai multe despre dezvoltarea personală.

Pe de altă parte, sunt și experți în educație care nu văd o urgență introducerea educației cinematografice în școli. Ei susțin că oricum elevii au acces la filme și documentare diverse pe platformele online. Acestea pot fi urmărite în timpul liber și de aceea nu ar fi oportună încărcarea programei școlare cu o materie nouă.

Reprezentanții Ministerului Educației anunță că programul de educație cinematografică ar putea fi introdus în școlile din România începând cu toamna anului următor.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.