Statele Unite ale Americii au anunțat că vor da un „răspuns colectiv”, împreună cu aliații, împotriva Iranului după atacul asupra petrolierului Mercer Street, de săptămâna trecută, în care au fost uciși doi membri ai echipajului, un român și un britanic.

„Suntem în legătură strânsă şi ne coordonăm cu Regatul Unit, Israel, România şi alte ţări. Şi va exista un răspuns colectiv”, a declarat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, care a acuzat Iranul de comiterea atacului.

„Iranul continuă să acţioneze într-o manieră teribil de iresponsabilă”, a afirmat, de asemenea, secretarul de stat al SUA, în faţa jurnaliștilor, la Washington. „Acțiuniule Iranului sunt o ameninţare directă la adresa libertăţii de navigaţie”, a adăugat el. Duminică, responsabilul american a vorbit despre un „răspuns adecvat şi iminent” în coordonare cu aliaţii Statelor Unite.

Integral pe Digi24Comentarii

Ifrim Conța Țara arde și România se pișă contra vântului! Ce ne doare pe noi în opincă de israel!

14 august 2021 18:11

ciclop " a clipit " alde Blinken si probabil a programat si cati romani vor muri : sigur Romania trebuie sa trimita din nou carne de tun in Iran asa cum a facut in Afganistan !! iar ai nostri ca brazii , in frunte cu seful CSAT -presedintele tarii trebuie sa spuna " da . da. da se executa ", P.S. blinken = a clipi

12 august 2021 18:57

Oltean Dupa catastrofele din Irak si Afganistan, Romania ar fi bine sa stea pe c_rul ei ! Iranul nu a atacat Romania, ci, intamplator, a omorat un marinar roman, aflat e un petrolier din Israel. Subliniez "intamplator".

4 august 2021 3:20

gaozar bolsevic depistat: 17:17

3 august 2021 21:24

Ca și în Afganistan, România împinsă în față de hamericani ca oaste de strânsură! Se cacă iranienii pe ei de frică. Mai ales că au auzit că cu Căcîțu ăsta de acum al nostru nu ecce deloc de glumit! Este get nemuritor de-al lui Zamolxe și rudă de departe cu Regina Tomiris a mesageților (sau massageților), numiți și geții cei mari. Această Tomiris, care zice-se că a dat și numele orașului și portului Tomis, azi Constanța, l-a învins, i-a tăiat capul și l-a scufundat într-un ciubăr cu sânge regelui persan Cirus cel Mare, zicîndu-i: „Na, satură-te de sânge, ticălosule! Acu de ce să fi fost așa de crudelă Tomiris a noastră? Păi, Cirus l-a capturat într-o luptă pe fiul lui Tomiris și i-a tăiat capul, în ciuda rugăminților și darurilor de rscumpărare din partea reginei geților cei mari, războinici cumpliți și călare și pe jos, dar mai ales călare! Dându-și seama că și-a dat foc la geamantan, Cirus cel Mare a încercat să dreagă busuiocul și i-a promis mamei îndurerate că o ia de soție. Dar Tomiris nu și nu, și nu s-a lăsat până nu i-a luat gâtul persanului, marele strămoș al iranienilor de azi, pe care îi apucă tote dârdâielile și spaimele ancestrale când aud de români. Hamericanii au aflat și ei de chestia asta și d-aia ne bagă iar pe noi în față! S-ar băga ei, dar tare se tem de tehnologiile de război ale savantului iranian, dr. Keshe, un fel de Nicola Tesla al zilelor noastre!

3 august 2021 17:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.