PNL se află pe un butoi cu pulbere după ultimele numiri făcute de Florin Cîţu la Ministerul Afacerilor Externe şi la Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, acolo unde au fost înscăunaţi liberali din filiale care şi-au anunţat de curând sprijinul pentru premier la Congresul PNL.

La sfârşitul săptămânii trecute, Florin Cîţu a semnat numirea lui Andrei Novac pentru funcţia de secretar de stat la MAE, precum şi a lui Adrian Dupu la şefia Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, structură aflată în subordinea SGG. Novac este ginerele şefului CJ Constanţa, Mihai Lupu, care săptămâna trecută a anunţat susţinerea lui Cîţu, dar şi fiul unui fost lider al PDL Gorj, Gheorghe Novac. Pe de altă parte, Dupu, a cărui propunere a fost susţinută de PNL Prahova, a fost numit la scurt timp după ce liderul organizaţiei, Iulian Dumitrescu, a anunţat că va merge alături de Cîţu în lupta de la Congres. Numirile i-au nemulţumit pe liberalii din echipa Orban.

Viorel Badea, preşedinte PNL Diaspora şi membru al echipei Orban, a atras atenţia că unele decizii ale premierului încalcă hotărâri ale partidului. „Nu este normal ce se întâmplă. Practic, Cîţu îşi alocă toate resursele posibile şi imposibile pentru a câştiga. Nu e normal să nu respecţi decizia BPN. Poziţia ta de premier a fost stabilită de un BPN. Noi am alocat poziţiile în funcţie de rezultatele la alegeri, iar funcţia de secretar de stat la Externe era a PNL Diaspora. Noi am stabilit şi votat o persoană bine pregătită, cu background academic, având o funcţie în sistemul universitar din Canada. A aşteptat luni întregi să fie confirmat pe funcţia de stat, iar acum vine această decizie care încalcă decizia partidului”, a declarat, pentru „Adevărul”, Badea.

Integral pe AdevărulComentarii

pensionar Doi imbecili , beliti voi pula nesimtitilor, sunteti mai rai decit pesedistii. La gunoi cu voi alaturi de taranisti si pesedisti,nemernicilor.

4 august 2021 7:23

PSD = Cel mai cea și cel mai hăis partid politic din România PSD care din 1990 până azi a făcut 80% din datoria externă a României, înglodând țara-n datorii externe de 85 de miliarde euro în toate guvernările sale. Totalul datoriei externe a României acum e 121 miliarde euro. Națiunea oare va ierta acest partid neo-marxist-împuțit care e PSD?

4 august 2021 2:19

Mesaj pentru PNL-iști Dacă mai există vreun Liberal cu Carnet de Partid ce mai crede că PNL-ul ăsta mai are viitor politic în România se înșeală amarnic !....Domnule, și PNL-iștii sunt la ”ciolan” !.....Dacă erau ”fomiști” în opoziție mai credeam....S-au făcut ei între ei Lichele și Trădători, s-au amenințat cu Pușcăria și Dosare Penale, s-au zgârâiat muierile liberale cu bărbații liberali ...dacă și-au bruscat cu bodyguarzii până și Președintele Partidului ....se huiduie ei între ei la ședințe.....A început și ”faza pe destituiri”.....Acum se fac Staliniști unii pe alții....Iar cei de la Timiș s-au bătut între ei cu Poliția de față !....Până la 25 Septembrie în ritmul acesta vom asista la ”Noaptea cuțitelor lungi” între PNL-iști....Și toate se întâmplă în bătaia de joc a poporului și a României abandonându-se guvernarea cu totul !.... PNL-iștilor, în ritmul ăsta urmați ”Calea Țărăniștilor” la viitoarele Alegeri Parlamentare din 2024 !.....Să nu credeți că poporul ăsta sărcit și mai mult de indolența voastră vă va ierta !!!....Și dacă nu sunteți convinși de asta înseamnă că sunteți proști dea binelea !...

3 august 2021 12:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.