O specie invazivă de insecte s-a înmulţit foarte mult în România, unde nu are niciun duşman natural. Mai mult, aceste insecte, care sunt extrem de agresive, sunt imune la substanţele chimice.

Ploşniţele dantelate, poreclite şi „tigri” din cauza modelului aripilor, s-au înmulţit peste măsură în acest an, după ce au fost aduse accidental în Europa din America de Nord, unde era habitatul lor. Adrian Ruicănescu, cercetător la Institutul de Cercetări Biologice din Cluj, spune că aceste insecte s-au înmulţit atât de mult fiindcă nu au niciun duşman natural. În plus, nici substanţele chimice folosite pentru alte insecte nu sunt eficiente în cazul lor.

„Deja există o isterie apropo de ploşniţele dantelate, numite hilar de unii „tigri". Sunt insecte mici, aparţinând ordinului Hemiptera. Este vorba de 2 specii, originare din America de Nord, care au fost aduse accidental în Europa odată cu plante ornamentale. În propriul lor ecosistem, au evoluat împreună cu alte insecte, plus bacterii şi virusuri, care controlează şi menţin aceste populaţi în limite normale.

Integral pe AdevărulComentarii

Lumineaza Doamne poporul tau Intotdeauna am fost di parere ca fistecare trebuie sa-si duca traiul acolo unde o vinit pi lume,nu dezradacinat,mutat,plecat,sau carat intamplator cine stie pe unde.iata de pe la noi au plecat alde niste brunetei ,ochesei cu apucaturi neortodoxe si au infestat multe tari din lume ,si sunt imuni la legi ,reguli,drag de munca si respect fata de semeni.In tara au ramas ezemp;larele mai rasarite mancatz-as.Planje Eoropa de necazu asta ,da ...la noi ...e ghini

4 august 2021 8:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.