Fiecare dintre cele trei valuri ale pandemiei de Covid-19, în România, au fost precedate sau s-au suprapus cu crize politice, campanii electorale și scrutinuri de alegeri. Iar perspectiva anunțată pe toate canalele, atât medicale, cât și administrative, a unui al patrulea val al pandemiei de Covid-19 nu face notă discordantă în peisajul mioritic. Primul val a debutat cu o bătălie pe viață și pe moarte, pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, plan care debutase, însă care a fost oprit de declararea de către OMS a pandemiei.

Al patrulea val este întâmpinat, însă, nu de o luptă între putere și opoziție, ci între putere și… putere. Ba, chiar între facțiuni ale acelorași partide aflate la putere. Toamna politică se anunță extrem de fierbinte, din acest punct de vedere, iar un nou posibil episod pandemic se poate suprapune pe o ruptură în interiorul Coaliției instalate, cu greu, la Guvernare, anul trecut, la finalul valului al doilea.

În România, pandemia de Covid-19 a debutat când fosta opoziție de la acel moment și președintele statului planificau forțarea organizării alegerilor anticipate parlamentare. PNL și Klaus Iohannis își doreau ca alegerile pentru Legislativ să aibă loc în același timp cu alegerile locale, în luna iunie a anului 2020.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.