Guvernul condus de Viktor Orban cheltuie tot mai mulţi bani pentru a se asigura că are o presă favorabilă în comunitatea maghiară din Transilvania, dar şi ca instrument de control al UDMR.

Guvernul de la Budapesta a finanţat în ultimii trei ani şi jumătate Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan, organizaţie neguvernamentală cu sediul în Cluj Napoca, cu aproximativ 20 de milioane de euro (7,45 miliarde de forinţi), arată o investigaţie a publicaţiei Átlátszó Erdély. Asociaţia, fondată iniţial pentru a se ocupa de un portal de analiza şi opinie - Főtér.ro, a ajuns să se dezvolte şi să controleze prin banii trimişi Guvernul Viktor Orban o bună parte a mediei maghiare din Transilvania.

„Datorită acestor fonduri, în câţiva ani, asociaţia, până atunci necunoscută, a devenit de departe cel mai mare trust media din presa maghiară din Transilvania, cu un portofoliu atât de extins încât e mai uşor să enumerăm organizaţiile media care nu fac parte din aceasta”, arată autorul articolului, Sipos Zoltan, care într-o investigaţie anterioară a prezentat modul cum în ultimii ani a avut loc reapropierea între Guvernul de la Budapesta şi UDMR.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.