Comitetul Național pentru Situații de Urgență va aproba hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

UPDATE 17:50 CNSU a aprobat hotărârea prin care Grecia intră în zona roșie, începând de duminică. De asemenea, alte țări care se află acum în zona galbenă vor intra în zona roșie. Acestea sunt Irlanda, Monaco și Maldive.

Astfel, conform noilor decizii Grecia intră în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID. Mii de români sunt acum în vacanță în Grecia și cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină, excepție fac copiii până în 16 ani.

Indicele de infecție a ajuns în Grecia la 3.47, dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9 și țara era în zona galbenă, CNSU se va întruni și Grecia va trece în scenariul roșu și asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină.

Excepție fac copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, care pot prezenta rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani. Dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) nu vor intra în carantină.

Condițiile de călătorie în țările cu risc epidemiologic ridicat, modificate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.


Comentarii

Fute repede un sobolan negationist (si / sau pe mama)! Acum! .

30 iulie 2021 0:41

Sabrina Preda Hai ca va spun eu ce se întâmpla cu ei - ei bine, "turiștii români de acolo" au luat EURO-tzeapa (totala, n.red.) si ei vor fi ca atare "vaccinati" & "rapelati" în gât si în EURO-varice, pâna se "iminizeaza" (de tot, n.m.)...

29 iulie 2021 22:29

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

29 iulie 2021 21:31

Fute repede un șobolan negaționist. Acum! .

29 iulie 2021 20:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.