Incendiile s-au extins în mai multe zone turistice din Turcia, iar fumul dens a ajuns la hotelurile care găzduiau mii de persoane, în provincia Antalya. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul și a fost nevoie de intervenția avioanelor și elicopterelor.

Provincia Antalya, una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia, a fost cuprinsă de flăcări din cauza valului de caniculă excesiv. Focul s-a extins până în zona hotelurilor și blocurilor pline cu turiști, iar fumul dens s-a resimțit pe o suprafață uriașă. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul și a fost nevoie de intervenția avioanelor și elicopterelor.

Termometrele au indicat pentru ziua de ieri 39 de grade Celsius, iar pădurea de la marginea stațiunii Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane a fost cuprinsă de flăcări. Mii de oameni s-au uitat neputiincioși la focul care s-a extins deasupra hotelurilor și blocurilor din zonă, iar vântul puternic le-a îngreunat echipajelor de salvare misiunea de a stinge flăcările. Pompierii au intervenit și de la sol și din aer ca să aducă incendiul. Mai mulți locatari au fost evacuați.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.