Salariul minim sau orice alt venit ar trebui legat de productivitate, nu de valoarea coşului de consum, aşa cum cer sindicaliştii, a afirmat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Acesta a fost întrebat, la sfârşitul şedinţei de Guvern, despre cererea sindicaliştilor Cartel Alfa ca salariul minim să fie corelat cu coşul de consum şi a afirmat: „Eu am spus întotdeuna că salariul minim, sau orice venit, ar trebui să fie legat de productivitate. Aşa aş vrea să fie şi salariul minim”, informează News.ro. Întrebat despre faptul că salariul minim este mult mai mic ecât coşul de consum, premierul a afirmat: „Salariul, munca este legată de poductivitate. Asta este ceea ce se întâmplă în economie şi aşa funcţionează peste tot în lume”.

Sindicaliştii Cartel Alfa au transmis, luni, că salariul minim trebuie calculat în funcţie de coşul minim de consum lunar. ”Lunar, un român are nevoie în medie de 2.818 lei net pentru un trai decent. Salariul minim este aproape jumătate din acea valoare”, au transmis sindicaliştii.

Integral pe AdevărulComentarii

PSD = Cel mai cel partid politic pentru România PSD care din 1990 până azi a făcut 80% din datoria externă a României, înglodând țara-n datorii externe de 85 de miliarde euro în toate guvernările sale. Totalul datoriei externe a României acum e 121 miliarde euro. Națiunea oare va ierta acest partid neo-marxist-împuțit care e PSD?

31 iulie 2021 23:20

La ce te poți aștepta de la tălâmbul Căcîțu, care abia a trecut printr-un liceu industrial în care n-a intrat prin examen de admiere, ci prin ușa din dos, cu ajutorul pilelor familiei, a picat de două ori și admiterea la ASE, după care a absolvit un colegiu gen Universitatea Spiru Haret din SUA?! De unde dracu să știe analfabetul ăsta notoriu măcar noțiunile de bază ale științelor economice și administrative?I La intrarea Universității Stellenbosch din Africa de Sud este afișat un text în care se spune că, pentru distrugerea unei națiuni, nu ecce necesare bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale, ci trebuie doar să i se distrugă învățământul. Ei bine, Căcîțu este rezultatul unei asemenea politici. Iar cei precum Căcîțu, de care ecce pline guvernele lui Iohannis, fie ele conduse de Orban sau de Cîțu, distrug acum România cu maximă eficiență... Bașca furăciunile ghiolbănești, pe care le admiră cu foc și DNA-ul!

29 iulie 2021 11:17

nea corectu Salariul minim?este infim in raport cu cat au crescut preturile si fiscalitatea neeeenorocitule.Tu vorbesti despre un salariu minim?Ba nu va e rusine ma maimutoilor care frecati p..a in fruntea unei tari aproape inexistente deja?

29 iulie 2021 10:13

x Afara din Primarie cu infractoarea Clotilda, a furat voturile cu sacii, a acoperit sect.1 cu gramezi de gunoaie unde colcaie sobolani infometati ce musca oamenii. ALOOO! DSP, Catu PNL, Johanis sef la romani, ministereasa cu vaccinarile, pana cand veti batjocori pe romani, POPORUL a ajuns la capatul rabdarii, daca punem mana pe voi, va spargem capetele seci !

29 iulie 2021 9:41

ion Stim totul ce sa intampla in lume dar nu invatam nimic.

29 iulie 2021 9:23

pop Da leafa ta ba, si a gastii este in functie de cum minti si cum fura...

29 iulie 2021 6:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.