Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a anunţat miercuri că administratorii "speciali" pentru privatizare de la companiile Tohan şi Carfil vor fi eliberaţi din funcţie, după ce marţi a o decizie similară a fost adoptată pentru administratorii de la Băiţa SA, Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina Mecanică Bucureşti.

"Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcţie administratorii "speciali" pentru privatizare de la Tohan şi Carfil. Este categoria de sinecuri apărută în 2002 şi care a dăinuit până azi. În teorie, aceşti administratori speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare. În practică, nu fac nimic. Dimpotrivă, îşi iau bani atât timp cât compania nu este privatizată. Tohan şi Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori "speciali". Salariile lor erau de 8.962 de lei şi 9.000 de lei pe lună. De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi şi generează datorii la stat. Datorii care sunt şterse periodic. Deci din banii noştri, ai contribuabililor", a scris pe Facebook, Claudiu Năsui.

Potrivit ministrului Economiei, Tohan SA a înregistrat pierderi de 3,6 milioane de lei în 2020, iar Carfil SA circa 11 milioane de lei.

"Cât de utili au fost aceşti administratori speciali pentru aceste două companii? Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3,6 milioane de lei. Şi are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei. Carfil SA este şi ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 şi are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat. La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile şi toate categoriile "speciale". În Ministerul Economiei şi în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre şi companiilor de stat căpuşate", a mai scris pe reţeaua de socializare ministrul Claudiu Năsui.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.