David Popovici a fost aproape în această dimineață de bronzul olimpic la Tokyo Aquatics Center. Puștiul-fenomen, a terminat primul sub linia podiumului la 200 de metri liber, deși nu are decât 16 ani și 10 luni!

Noua stea a natației mondiale, David Popovici, 16 ani, are în spate o poveste construită pas cu pas, discret, împreună cu familia și staff-ul său. Un puzzle divers lasă să se întrevadă geneza miraculoasă a unui campion, de la felul în care și-a gestionat primii ani în bazin și cavalcada de medalii juvenile până la racordarea la tehnologiile utilizate în sport și obsesia de a elimina orice capcană pe zona de doping.

Povestea lui David Popovici: primii ani în bazin, tehnologiile din sport și obsesia de a elimina orice capcană pe zona de doping

După ce a explodat la recentele Europene de juniori de la Roma, unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber, David Popovici a intrat pe radarul internațional. Iar Jocurile Olimpice devin scena pe care puștiul de 16 ani surprinde tot mai mult cu aparițiile sale fulminante în bazin.

Integral pe GSPComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.