Valul 4 se manifestă deja în România prin dublarea numărului zilnic de infectări SARS-CoV-2 comparativ cu datele din urmă cu 2 săptămâni, iar o parte dintre aceste cazuri COVID-19 sunt grave şi au nevoie de terapie intensivă. Asta în timp ce România a ajuns la o acoperire vaccinală cu 2 doze de doar 24,8%, iar imunitatea colectivă este apreciată la 44% din populaţie.

Jumătate dintre cetăţenii români nu au niciun fel de protecţie anti-COVID, atrag atenţia încă o dată specialiştii acum, când oficial am intrat în Valul 4 al pandemiei. Între timp, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, jumătate din secţia ATI e deja ocupată cu pacienţi COVID în stare gravă.

De altfel, ieri au fost înregistrate 84 de noi cazuri COVID-19, dublu faţă de cele 30-40 de cazuri pe zi pe care Grupul de Comunicare Stategică (GCS) îl raporta în urmă cu două săptămâni. În acest moment sunt 316 pacienţi COVID-19 internaţi în spitale, dintre care 36 sunt în stare gravă, la terapie intensivă. Rezultatele anunţate, ieri, de GCS au avut la bază prelucrarea a doar 4.087 de teste RT-PCR şi 7.289 de teste rapide antigen.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.