Debutul noului sezon a arătat că echipele nu sunt foarte bine pregătite. Primii care au intrat în competiție au fost cei de la CFR Cluj, care s-au chinuit mult în primele cinci meciuri. Au pierdut Supercupa României în fața Universității Craiova, în dubla cu campioana Bosniei, Borac Banja Luka, echipa lui Șumudică s-a calificat cu mult noroc datorită schimbării regulii UEFA al avantajului golului marcat în deplasare, iar în campionatul intern CFR a arătat mari slăbiciuni în fața noii promovate FCU Craiova. Cireașa de pe tort a fost pusă în meciul din Gibraltar cu anonima Lincoln, când CFR a „reușit” cea mai jalnică prestație din ultimii ani.

După CFR Cluj, care a disputat deja trei partide în preliminariile Champions League, a venit și rândul celorlalte trei echipe românești să debuteze în noua competiție înființată de UEFA, Europa Conference League (UECL). Dacă CFR are deja asigurată calificarea în grupele UECL dacă va trece de campioana Gibraltarului, FCSB, CS Universitatea Craiova și Sepsi trebuie să tragă trei tururi de preliminare pentru a ajunge acolo. Sarcina pare mai ușoară pentru FCSB, care beneficiază de statutul de cap de serie, în timp ce craiovenii și Sepsi au un drum mult mai anevoios.

Oltenii, dacă trec de albanezii de la KF Laçi, îi vor înfrunta pe belgienii de la Anderlecht Bruxelles, iar Sepsi, după dubla cu Spartak Trnava, ar urma o altă dublă de foc cu Maccabi Tel Aviv. Traseul FCSB începe azi cu kazacii de la Shakhtar Karagandi și ar continua cu ucrainenii de la FC Kolos Kovalivka tot din postura de cap de serie înaintea play-off-ului pentru calificarea în grupe. Calculele hârtiei dau doar pe CFR și FCSB cu șanse la grupele din toamnă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.