Am scris la un moment că am avea nevoie de un FanClub FMI. De ce doar Gică Hagi sau Ştefan Bănică jr să aibă? O dragoste post-comunistă puternică, ce s-a concretizat în aprobarea a nouă aranjamente stand-by, merită să se bucure de așa ceva.

O relaţie ce a fost serios încercată de Guvernul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. Dar sentimentele s-au reîmpletit în 2009, ba chiar au devenit mai puternice. FMI a fost avertizat că poate fi înșelat, însă realitatea a pus la colţ corul de Casandre și s-a conturat o relaţie bazată pe încredere, ca într-o familie. A spus-o chiar şefa Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, care, între timp, a ajuns la conducerea Băncii Centrale Europene și ia în calcul lansarea unei monede digitale: „Aveţi talent uman, surse de energie, finanţare disponibilă (...) Aveţi toate ingredientele”.

Și totuși au început să apară voci care spun că Fondul nu mai e același. E cu ochii mai mult pe Grecia și a devenit cel mai vocal avocat al ei. Oare explicația pentru blândețea FMI trebuie căutată la principalul său „acționar”, Statele Unite? Ușurarea „purtării” poverii datoriei de către statul elen are rațiuni geopolitice și militare? Poziția geostrategică de mare importanță a Greciei în Europa, ca membru NATO, nu mai are nevoie de nici un comentariu, mai ales în condițiile escaladării tensiunilor cu Rusia…

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

As da o muie. lu' Clocotilda si la sobolanii din Sectorul I. ACUM! .

20 iulie 2021 0:01

As da o muie. Vreau EURO-lack minor sa-l "educ" sexual. Acum! . .

20 iulie 2021 0:00

As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

19 iulie 2021 18:40

tânăr homosexual bolșevic psd-isto-comunist Sunt împotriva muncii, împotriva masurilor care protejează viața. Sunt împotriva bunului simț. Pentru ca sunt o ulitate ca individ, m-am inscris în cel mai mare partid, partidul celor puturoși, păduchioși și proști. Proști- dar mulți...

19 iulie 2021 13:12

x, alis noi, postac bolsevic, sodomizat de mic Ah, cat imi place s-o iau in anus!

19 iulie 2021 12:38

Noi postacii platit de PSD ne simtim razbunati de Liviu Dragnea El are pula, noi nu. El fute, noi suntem fututi. El e super bogat, noi super saraci.

19 iulie 2021 10:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.