Am scris de curând un articol despre votul cenzitar, în care am ezitat să spun că dacă i se dă oricărui prost dreptul democratic să voteze n-ar trebui să ne mai plângem că suntem conduși de oameni obișnuiți, ca aceia care merg agale pe stradă și care când sunt „decăzuți” din demnități, nu se bate sectorul privat să-i angajeze consilieri, ci riscă să devină șomeri.

Sigur că ezit în continuare, dar nimic nu mă oprește să apelez la Umberto Eco, care crede că televiziunea și internetul au promovat idiotul satului: „Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar, după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității. Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel”

Ba chiar, imbecilii ajung să aibă și lideri, pe care-i vedem cum ridică nivelul cultural la TV când povestesc că li s-a luat carnetul de conducere. Dar mai importantă e problema democrației, observată de Aristotel, aceea că dacă cineva e egal dintr-un punct de vedere, ajunge să fie din toate.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

As da o muie unui postac bolșevic - Xi Jinping ciocu' mare. Acum! . .

15 iulie 2021 1:29

Auzi, bibicule hautore! N-ar fi rău să consulți un psihoterapeut care să te trateze pentru efectul Dunning-Kruger, care îi face pe proști să se simtă superdeștepți! Poate nu știi, dar un oarecare James D. Watson, colaureat al premiului Nobel pentru medicină în 1962 pentru descoperirea structurii moleculare a ADN-ului a scris o carte intitulată „Dubla elice” în care face afirmația șocantă că „o mare parte a laureaților Premiului Nobel sunt înguști la minte, lipsiți de haz și complet idioți”! El îl citează și pe un prieten, tot savant, care a participat la o reuniune cu 18 laureați Nobel, prilej cu care a constatat că proporția de idioți printre aceștia era exact aceeași ca cea înregistrată printre oamenii obișnuiți. Despre tine n-am auzit să fii laureat al vreunui mare premiu internațional, așa că ar fi cazul să te abții a da cuiva certificat de genialitate sau de prostie. Fredonează mai degrabă șlagărul popular „Calu-i Bălan și șaua-i verde”!

14 iulie 2021 23:38

Fute repede un șobolan bolșevic. Acum! .

14 iulie 2021 23:16

As da o muie unui postac bolșevic. Acum! .

14 iulie 2021 20:06

ciclop Daca n-ar fi de plans ar fi de ras dar tot ce fac prostii suportam noi nu ei !!

14 iulie 2021 18:10

Sbscriu la cele metionate de Ionuț Balan de la Jurnalul National Domnule, sincer va spun, aveti perfectă dreptate! Nu trebuie să uităm cum imbecilii de prin pnl si usr au promovat, prin retelele de socializare, PROSTOVANI care acum au ajuns ministri secretari de stat ....s.m.d. Lighioanele din arcul guvernamental nu au nici în clin, nici în maneca, cu ceea ce ar trebui să insemne politica, interna si/sau externa, a statului roman. Numai prin manipularea proștilor s-a ajuns in situația in care un elev de școala profesională, transferat la liceu prin trafic de influența practicat de familia acestuia, a ajuns să administreze bugetul unei țări! Domnule, de la Jurnalul Național, continuați pe acest drum și poate veți reuși să scoateți toate GOLĂNIILE clasei politice, indiferent de partid!

14 iulie 2021 15:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.