În aceeaşi perioadă cu derogarea pentru împuşcarea lui Arthur din Ojdula, Ministerul Mediului a aprobat alte cinci recoltări de urs. Între acestea, una a fost acordată Asociației Vânătorilor Bârsa, condusă de Adrian Dănuț Apostu, pe care același Minister al Mediului l-a numit în fruntea Consiliul de Administrație de la Romsilva. Altă derogare a ajuns la AVPS Jderul din judeţul Sibiu, care este controlată de Viorel Comăniţă, fost şef al Direcţiei Naţionale a Vămilor.

Pe lângă AVPS Codrii Negoiului, din Argeş, despre care aţi putut citi în Libertatea, încă o asociaţie a primit derogare pentru recoltare de urs în Ajunul Crăciunului 2020. Este vorba despre Asociaţia de Vânători (AV) Bârsa, care gestionează fondul cinegetic Şercăiţa, din judeţul Braşov.

Președintele AV Bârsa este Adrian Dănuț Apostu, conform declarației sale de avere. Vânător în timpul liber, altfel șef al Consiliului de Administrație de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Funcție în care a fost numit de fostul ministru al mediului Costel Alexe, ajuns între timp în vizorul DNA.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.