De îndată ce Maia Sandu împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate au declanșat aceste alegeri parlamentare anticipate, era clar pentru toată lumea că acest partid are șanse foarte mari să obțină majoritate de sine stătător.

Desigur că a fost o surpriză faptul că partidul pro-prezidențial a obținut peste 50%, iar după redistribuiri se așteaptă să ajungă la în jur de 60 de mandate, chiar peste. Cu o majoritate atât de sănătoasă Republica Moldova a reușit în sfârșit să demonstreze întregii comunități internaționale că are aspirații pro-europene și că își dorește cel mai mult eradicarea corupției.

Bipartidism la Chișinău? Nu este cert dacă pe lângă Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor vom avea și un al treilea partid – Partidul Șor. Odată cu numărarea voturilor în diasporă acesta va scădea tot mai mult și ar putea ajunge și sub pragul parlamentar de 5%.
 Prezența de peste 48% a fost una destul de bună, apropiată de alegerile parlamentare din 2019. Totuși în diasporă, am avut cea mai mare prezență vreodată la un scrutin parlamentar, în jur de 209 mii de votanți.

Integral pe RepublicaComentarii

ion Basarabia e Romania ! Voievodul Stefan cel Mare a construit peste Prut zeci de biserici, ele sunt tot acolo.

12 iulie 2021 10:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.