Bucureștiul are cea mai scumpă cafea dintre capitalele din Europa Centrală și de Est, conform datelor din World Coffee Index 2021. În Capitală, o ceaşcă de cafea costă în medie puţin peste 3 dolari. În Budapesta, preţul e de 2,47 dolari. În Zagreb de 2,33, iar în Belgrad de 1,81 dolari.

Dintre toate capitalele Europei Centrale şi de Est, la Bucureşti trebuie să plăteşti cel mai mult pentru o cană de cafea, reiese dintr-un studiu comparativ internaţional, în care se precizează că din acest punct de vedere Bucureştiul este mai scump decât mai multe capitale din Europa occidentală.

"Probabil și numărul de cafenele de specialitate, unde prețul este peste media europeană. Și influențează undeva. Probabil au analizat piață în general a cafenelelor. Pentru că noi, pe lanțuri de cafenele, suntem mult mai jos decât media europeană. Dar nu e un lucru, înseamnă că apreciem cafeaua, ne place ceea ce plătim, chiar dacă plătim mai scump. Ne place să cheltuim pe lucruri care sunt mai scumpe.", a precizat, la Antena 3, Radu Savopol, fondatorul unui lanț de cafenele din Capitală.

Dacă ţinem cont de nivelul mediu al veniturilor, o cană de cafea costă relativ mult în România – menţionează Maszol citând studiul comparativ internaţional World Coffee Index 2021.

Autorii studiului au întrebuinţat datele unuia dintre cele mai renumite portaluri de călătorie din lume, TripAdvisor. Au fost analizate preţurile pentru cafea filtru, cappuccino şi cafea cu lapte la câte cinci cafenele din fiecare capitală europeană, stabilindu-se un preţ mediu.

În zona central şi est-europeană, una dintre cele mai scumpe capitale este Bucureştiul, unde o ceaşcă de cafea costă în medie 3,02 dolari.

Cea mai populară băutură fierbinte a lumii este mai scumpă doar la Viena, Praga şi Bratislava, unde costă 4,04, 3,13 şi respectiv 3,04 dolari. Budapesta este mai ieftină faţă de Bucureşti, acolo cafeaua costă doar 2,47 dolari, iar la Ljubljana preţul ei este de 2,50, la Zagreb de 2,33, iar la Belgrad de 1,81 dolari.


Comentarii

Latrina 3, Urmare Tocmai d-aia, voi amărâților trebuie să votați numai PSD, care e urmașul neo-marxist al PCR, care căcare vă va aduce vouă, zahăr, carne, lapte și ouă, care produse NU se găseau înainte de 1990 în România. Numai PSD vă va da vouă prosperitatea de dinainte de 1990, așa că votați PSD, ca să faceți păianjeni la buci, iar așa NU veți mai avea nevoie de hârtie igienică, că hârtia igienică NU se găsea nici ea înainte de 1990, era criză, pentru că erau prea multe Cururi care conduceau marxist tradițional arhaic țara. Acum e epoca epocăcării neo-marxiste, când numai PSD trebuie votat, dar numai după ce ne descheiem la prohab și scoatem d-acolo ștampula cu care-l vom vota, Votați PSD! Ca să beți cele mai scumpe băuturi de cacafea și de altă natură, că Mama Natură e darnică. Votați PSD! Trăiască PSD în morții mamii lui pă lumea ailaltă!

11 iulie 2021 6:04

Latrina 3 După cum vedeți, cea mai scumpă cafea e-n București. În București s-a băut pe vremuri patriotice înainte de 1990 numai cafea patriotică și patriotardă, cafea cu năut, cacafea care era denumită nechezol, cea mai prețioasă cafea din Galaxia noastră. Tot atunci, în acele vremuri de prosperitate multilateral dezvoltată, atât la București cât și-n toată țara, magazinele de carne erau toate goale, în afară de fotografii de porci și vaci, nu era pic de carne. Lozinca cea mai de succes din acele vremuri imemoriale patriotice și patriotarde era, nici o masă fără pește, toată lumea ar fi trebuit să halească numai pește oceanic congelat, care de congelat ce era, mai era și împuțit. În acele vremuri deosebite, când la noi în România prosperitatea era cât capra vecinului, turmele de porci ale țării erau exportate în URSS, dar numai carne macră la prețul de 0,70 lei Kilogramul, în timp ce adevărații patrioți ai țării beau numai cafea cu năut și haleau numai salam cu soia, salam patriotic românesc tineresc revoluționar multilateral salamizat.

11 iulie 2021 6:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.