Numărul de infectări cu COVID-19 a explodat în mai multe țări din lume. În Marea Britanie cazurile au crescut de patru ori de la începutul lunii iunie, arată un amplu studiu realizat cu doar doua săptămâni înainte ca guvernul de la Londra să redeschidă complet economia țării, relatează Reuters. Recent, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie. Infectările au explodat și în Brazilia și Australia, iar creșterea este pusă pe seama tulpinii Delta, mult mai contagioasă.

Potrivit studiului britanic, realizat de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, pe măsură ce un nou val alimentat de varianta coronavirusului Delta accelerează ritmul infectărilor.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 47.000 de persoane, care au fost testate în perioada 24 iunie - 5 iulie. S-a constatat că prevalența la nivel național a fost de 0,59% în luna iunie, comparativ cu 0,15% în luna mai.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.