Subsidiara clujeană a companiei KVB Economic SRL, controlată, în vremurile de forță ale regimului Băsescu, de către fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu și de fostul șef al Gărzii de Mediu Silvian, Ionescu, pare să devină prestatorul preferat al actualului Minister al Mediului pentru servicii de consultanță pe fonduri europene.

În primăvară, „Jurnalul” a dezvăluit că instituția condusă de Tanczos Barna a încheiat cu SC EPMG Consulting SRL, în consorțiu cu Administrația Națională de Meteorologie, un contract care avea, ca obiect, printre altele, și consultanța în ceea ce privește elaborarea de propuneri legislative. Luna trecută, însă, aceeași autoritate contractantă a parafat un contract de peste 6 milioane de lei, în vederea achiziționării unor servicii de consultanță pentru evaluarea impactului schimbărilor climatice. EMPG Consulting SRL este controlată, în prezent, de către soția directorului administrativ al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Silviu Ionuc Corpodean.

Noul contract parafat de Ministerul Mediului și Pădurilor se referă la servicii de consultanță și expertiză pentru evaluarea impactului schimbărilor climatice, având ca scop și contribuții la realizarea unei Platforme naționale de adaptare și a unui Centru de monitorizare climatică, pentru proiectul „Consolidarea capacității instituționale pentru îmbunătățirea politicilor din domeniul schimbărilor climatice”, precum și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.