Numărul cazurilor noi din Portugalia a ajuns, sâmbătă la 2.605, cel mai mare număr zilnic, din 13 februarie până la data curentă. În aceeași zi, autoritățile au reintrodus interdicția de circulație pe timpul nopții în 45 de municipalități, inclusiv la Lisabona și Porto, valabilă în fiecare zi, între orele 23:00 şi 05:00.

Cazurile noi de infectare sunt raportate mai ales în rândul persoanelor mai tinere, nevaccinate, iar cel al deceselor rămâne mic (4-5 pe zi), în ciuda faptului că autoritățile spun acum că varianta Delta a coronavirusului este responsabilă pentru 70% dintre infectări.

„Constatăm că săptămâna trecută situaţia s-a deteriorat din nou”, a declarat Mariana Vieira da Silva, şefa cancelariei prezidenţiale şi ministru de stat, în timpul unei conferinţe de presă. Ea a adăugat că „nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a spune că pandemia este sub control”.

De altfel, această evoluție este explicată și de faptul că Portugalia, o națiune de 10 milioane de locuitori, a prioritizat vaccinarea vârstnicilor, iar cei care au între 18 și 29 de ani se pot înscrie pentru vaccinare abia începând de duminică, 4 iulie.

Autoritățile spun că sunt pregătite să administreze acestei categorii de vârstă 1,7 milioane de vaccinuri în următoarele două săptămâni. Rata generală de vaccinare în Portugalia este abia la 35%, dar în rândul populației eligibile până acum 62% dintre portughezi și-au făcut cel puțin prima doză de vaccin.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.