Duminică s-au acordat ultimele medalii în concursul olimpic de lupte libere de la Londra, Japonia şi Statele Unite obţinând medaliile de aur.

La categoria 66 kg, Tatsuhiro Yonemitsu a adus Japoniei primul titlu olimpic la această disciplină din ultimii 24 de ani, învingându-l în finală pe indianul Sushil Kumar.

Ultimele medalii de aur ale Japoniei în concursul masculin de lupte fuseseră câştigate în 1988, la Seul, de Mitsuru Sato şi Takashi Kobayashi.

Victoria lui Yonemitsu se alătură celor trei medalii de aur pe care luptătoarele nipone le-au câştigat la Londra, în timp ce Kumar a ratat ocazia de a deveni primul luptător din India care devine campion olimpic.

Medaliile de bronz la 66 kg au fost obţinute de Akzhurek Tanatarov din Kazahstan şi de Livan Lopez Azcuy din Cuba.

La categoria 96 kg, americanul Jake Varner l-a învins în finală pe Valerii Andriitsev din Ucraina şi a adus al doilea titlu olimpic al Statelor Unite în concursul de lupte de la Londra.

Khetag Gazyumov din Azerbaidjan şi Georgi Gogshelidze din Georgia au câştigat finalele mici şi au obţinut astfel medaliile de bronz la această categorie.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.