Exercițiul denumit Sea Breeze 2021, care se desfășoară în Marea Neagră și în Ucraina, pare a fi cea mai amplă desfășurare de trupe din această zonă, de după sfârșitul “Războiului Rece”.

Exercițiul militar Sea Breeze 2021, care a început luni în zona Mării Negre, este programat să dureze două săptămâni și va permite antrenarea simultană a circa 5.000 de militari, cu 30 de nave și 40 de aeronave, din 32 de țări membre sau partenere ale NATO. Chiar dacă nu se spune explicit, piesa centrală a acestui exercițiu pare a fi distrugătorul USS Ross, purtător de rachete. Nava aparține Flotei a 6-a a Statelor Unite și a fost trimisă, special pentru acest exercițiu, din Marea Mediterană în Marea Neagră. Tot pentru acest exercițiu au sosit și militari americani din Infanteria Marină.

Sea Breeze 2021 este organizat, în colaborare, de SUA și de Ucraina și se desfășoară în apele internaționale și în cele ucrainene, precum și pe litoralul Ucrainei. Chestiunea cea mai delicată este că din apele teritoriale ale Ucrainei fac parte și cele ale peninsulei Crimeea, care însă este ocupată de Rusia, iar Kremlinul refuză să permită accesul navelor militare occidentale.

Integral pe România LiberăComentarii

Oltean SUA colaboreaza cu ultranationalistii din Ycraina ? Adio drepturi ale minoritatii romane din Tinutul Herta si Bucovina e Nord !

29 iunie 2021 15:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.