AFP trece în revistă premianţii şi corigenţii după faza grupelor turneului final EURO 2020, de la salvatorii lui Christian Eriksen şi noul record al lui Cristiano Ronaldo, până la incredibilul autogol al slovacului Martin Dubravka şi numeroasele polemici.

Cea mai frumoasă acţiune din primul tur este incontestabil cea realizată în echipă în jurul lui Morten Boesen, medicul naţionalei Danemarcei: salvarea vieţii lui Christian Eriksen, conducătorul de joc al formaţiei sale, care s-a prăbuşit pe teren, victima unui stop cardiac, în timpul meciului cu Finlanda. Întreg staff-ul medical, dar şi căpitanul Simon Kjaer, care i-a oferit primul ajutor lui Eriksen, au contribuit la reanimarea jucătorului.

Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record individual. La egalitate cu Michel Platini în ce priveşte numărul de goluri înscrise la Campionatul European, 9 (francezul le-a marcat pe toate la o singură ediţie, în 1984), portughezul, cu 5 goluri în faza grupelor, l-a depăşit pe fostul căpitan al echipei Franţei, ajungând la cota 14. El a egalat de asemenea recordul numărului de goluri marcate pentru o echipă naţională de iranianul Ali Daei (109 goluri) şi poate puncta din nou în meciul cu Belgia din optimi de finală.

Integral pe DigisportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.