Mugur Isărescu ar putea pierde funcţia de guvernator al BNR. Și asta din cauza proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar.

Isărescu a transmis Parlamentului o solicitare de modificare a proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, recent aprobat de Executiv, astfel încât să îi includă la excepţii şi pe membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.

Aceştia ar trebui să aibă posibilitatea să îşi desfăşoare activitatea şi după împlinirea vârstei de 70 de ani. Potrivit proiectului de lege, persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Guvernul a stabilit, însă, şi excepţii de la interdicţia cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, precum parlamentari, membrii Academiei Române, dar nu şi pentru membrii din conducerea BNR.


Comentarii

ciclop mestere manole , turnator la securitate ,nu ai pic de rusine, nu ar trebui sa fii trimis in judecata pentru fals in declaratii si uz de fals si stai cocotat in fruntea BNR de atatia ani. Esti mai egal decat cetattaeni ai acestei tari in fata legii .Autoritatile competente ale satului dorm!!!

23 iunie 2021 19:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.