Comisia Națională de organizare a Evaluării Naționale 2021 va analiza posibilitatea ca elevul cu CES eliminat din examen marți, la proba de Limba și Literatura română, pe motiv că avea un telefon la el, să poată susține sesiunea speciala a acestui examen, dacă familia lui va solicita acest lucru, a declarat pentru Edupedu.ro președintele comisiei Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației.

În plus, atât Manea cât și secretarul de stat Radu Szekely, responsabil pentru egalitatea de șanse, au declarat că după un astfel de caz este necesară îmbunătățirea procedurii de examen pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Pentru prima dată la Evaluarea Națională, cel puțin în ultimii 5 ani, a fost eliminat din examen un copil cu Cerințe Educaționale Speciale, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. La examenul din acest an a fost și singurul elev eliminat și notat cu nota 1 pentru tentativă de fraudă, dintre toți cei 123.563 elevi participanți, după ce a fost prins cu un telefon asupra lui în timpul probei de limba și literatura română. Elevul suferă de Tulburări din Spectrul Autist (TSA), potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro în acest caz.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.