Ministrul Educaţiei este de părere că educaţia sexuală ar trebui să fie inclusă într-un modul mai larg, care să includă şi educaţie rutieră şi financiară. Sorin Cîmpeanu propune ca înscrierea la un astfel de modul să se facă similar cu cea pentru ora de religie, adică să fie valabilă, din oficiu, iar dacă părinţii nu sunt de acord și solicită, să poată fi anulată.

"Ar putea fi, de exemplu, un modul de educaţie pentru viaţă, în care să fie incluse, etapizat, educaţie sexuală, educaţie sanitară, educaţie de prim ajutor, alimentaţie raţională, educaţie juridică, rutieră, financiară. Toate aceste componente nu au un curriculum atât de vast ca să justifice o oră pe săptămână. Modul de educaţie pentru viaţă să fie predat pe fiecare componentă de către specialişti poate fi o soluţie. Educaţia sexuală trebuie să se găsească în acel modul, pentru că numărul mamelor de 11-14 ani e greu de comentat”, a afirmat ministrul Eudcației, la un post TV.

Sorin Cîmpeanu a avansat și ideea ca participarea elevilor la astfel de ore să fie făcute cu acordul părinţilor, la fel cum s-a procedat în 2015 cu ora de religie. „Să fie înscrişi la început, după care să se poată retrage punctual, caz cu caz, dacă părinţii refuză”.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Kuminecăturile Gemene Iar am uitat să mă semnez... Eu Ecce Homo, zis și Învățătorul. Poponautul, Kârnățarul, Sfinkterul, etc. Expert în știința Arianusului. Arianus cum laude. Eu predă materia de Educacație Sanitară la Sfinkter. A sunat clopoțelul, luați loc copii altfel vă pedepsesc!

22 iunie 2021 13:03

Ecce Kurrupt Într-adevăr la ora de religie copiii nu vizionează filmul Pasiunea Kuristului, ei vizionează versiunea pentru copii produsă de Mel Gibson care a fost aprobată de consiliul audio vizualului de la Nicea. Această versiune ecce aprobată din oficiu la orele de religie din scoli. La ora de educacație sexuală ar fi normal ca copiii să aibă șansa să afle că care ecce treaba precum orice copii normali care crește mari și își descoperă propriul arianus. Părinții evident știe că care ecce treaba deoarece ei ecce adulți, ar fi logic ei să intervină dacă nu doresc ca copii lor să fie educacați pe acest subiect, fix cum tot părinții au posibilitatea să intervină dacă nu le convine ceva la subiectul religiei...

22 iunie 2021 10:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.